Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till venezuelanska

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet venezuelanska, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet venezuelanska i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "venezuelanska".

Venezuelanska i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet venezuelanska.


 1. Det finns en utbredd apati i det venezuelanska samhället.


 2. Den venezuelanska grundlagen ger folkvalda politiker immunitet.


 3. Enligt hans egna uppgifter fick han hjälp av venezuelanska soldater.


 4. I samma veva drar USA tillbaka visum för 49 venezuelanska tjänstemän.


 5. Våldsamma skärmytslingar pågick även i den venezuelanska staden Ureña vid Colombias gräns.


 6. Åtgärden är ett svar på El Salvadors beslut i helgen att utvisa alla venezuelanska diplomater.


 7. Oroligheterna började när venezuelanska soldater i en video uppmanade människor att gå ut på gatorna.


 8. Den venezuelanska rättssystemet verkar ha en policy att överge offer utsatta för övergrepp av staten.


 9. Demonstranterna, flera draperade i den venezuelanska flaggan, kräver nyval i landet, för att bli av med Maduro.


 10. Några dagar senare, den 24 januari, ska venezuelanska specialstyrkor knackat på dörren till hans hem i staden Carora.


 11. Hon twittrar att USA inte kommer att acceptera en ”illegitim regering”, och att det venezuelanska folket kommer att segra.


 12. Yanez, som var ansvarig för flygvapnets strategiska planering, är den första venezuelanska general som öppet stödjer Guaidó.


 13. ”Jag uppmanar det venezuelanska folket att mobilisera runt om i landet i morgon (måndag) klockan 11.00”, skrev han på Twitter.


 14. Tre venezuelanska parlamentsledamöter har sökt skydd på utländska ambassader i Caracas, efter att de fråntagits åtalsimmunitet.


 15. De venezuelanska migranter som hittills illegalt befunnit sig i Colombia kommer att få laglig rätt att vistas i landet i tio år.


 16. De venezuelanska oppositionsledarna Leopoldo López och Antonio Ledezma har förts bort från sina hem, där de befunnit sig i husarrest.


 17. Det venezuelanska folket lider oerhört under Maduros kriminella kontroll över landet, sa försvarsministern, skriver nyhetsbyrån Reuters.


 18. I ett brev vädjar Guaidó till myndigheter i London att inte låta Maduro få tillgång till de venezuelanska guldreserver som förvaras där.


 19. Guaidó har visserligen utropat sig till tillfällig president, men har inte kontroll över den venezuelanska statsapparaten eller militären.


 20. Beskedet ger de venezuelanska migranterna möjlighet att arbeta och få tillgång till sjukvård, inklusive coronavacciner, och skola i landet.


 21. Sjutton människor har kvävts till döds vid en fest på en nattklubb i den venezuelanska huvudstaden Caracas, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.


 22. Amnesty Internationals rapport som publiceras i dag visar att en del av de som dött troligen mördats av den venezuelanska polisens specialenhet FAES.


 23. Gårdagens illegitima val bekräftar att Maduro är en diktator som ignorerar det venezuelanska folkets vilja, säger USA:s finansminister Steven Mnuchin.


 24. Den venezuelanska trestegsstjärnan Yulimar Rojas var bara centimeter från världsrekord i våras när hon hoppade 15,43, sju centimeter från rekordhoppet.


 25. Vi stödjer och betraktar Juan Guaidó och nationalförsamlingen som de enda legitima representanterna för det venezuelanska folket, säger Wallström till SVT Nyheter.


 26. Enligt nyhetsbyrån AP har det blivit allt svårare för venezuelanska migranter att slå sig till ro i andra sydamerikanska länder på grund av en hårdare ton mot dem.


 27. Juan Guaidó är ordförande i den venezuelanska nationalförsamlingen, som har åsidosatts av Maduros regering och som USA anser vara landets enda folkvalda institution.


 28. Representanter för den venezuelanska oppositionsledaren Juan Guaido tog kontroll över tre av landets diplomatiska byggnader i USA under måndagen, rapporterar Reuters.


 29. Venezuelas utrikesminister Jorge Arreaza skriver på Twitter att ”den venezuelanska regeringen fördömer de olagliga ockupationerna av de diplomatiska högkvarteren i USA.”.


 30. I morgon vid samma tid sammankallar vi hela det venezuelanska folket för att mobilisera sig, sade oppositionsledare Henrique Capriles vid en presskonferens på onsdagskvällen.


 31. Colombias beslut att ge de venezuelanska migranterna uppehållstillstånd har fått stor uppmärksamhet i omvärlden och initiativet får beröm från påven, FN och USA:s nya regering.


 32. USA:s utrikesminister Mike Pompeo har tidigare uppmanat den venezuelanska militären att ställa sig bakom oppositionen, skydda medborgarna och säkerställa återgången till demokrati.


 33. Bilden är grynig och han intervjuas via länk när han säger att lagen om att erbjuda amnesti ”ligger på bordet” för alla som är villiga att stå bakom den venezuelanska konstitutionen.


 34. Åtta miljoner människor röstade i valet enligt officiella uppgifter, vilket i så fall skulle innebära ett valdeltagande på 41,5 procent, skriver den venezuelanska tidningen El universal.


 35. Oppositionen får stöd från USA:s vicepresident Mike Pence, som twittrar att USA står bakom det venezuelanska folket i försöken att ”få tillbaka sin frihet från diktatorn Nicolás Maduro”.


 36. I ett uttalande beskriver den det som att man sällar sig till ”en politisk ledare som står med den konspiratoriska agenda som förs fram av extremistiska delar av den venezuelanska oppositionen”.


 37. På bara några dagar i slutet av januari dog minst 40 personer och 900 personer arresterades på godtyckliga grunder i samband med demonstrationer mot den venezuelanska presidenten Nicolás Maduro.


 38. Atoches säger sig ha bevis för att paret olagligen tagit emot pengar från det brasilianska byggföretaget Odebrecht, och från den venezuelanska regeringen, för att finansiera Humalas valkampanjer 2006 och 2011.


 39. Freddy Bernal, ministern som fått ansvaret för ”kaninplanen” har sagt att det finns ett kulturellt problem i form av att den venezuelanska befolkningen helt enkelt inte är vana vid att lägga kaniner på tallriken.


 40. Peru har dessutom gått över tilI att endast ge tillfälliga uppehållstilstånd till venezuelanska flyktingar, enligt IOM: I Brasilien har hundratals venezuelanska flyktingar drivits tillbaka över gränsen, skriver AP.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ venezuelansk ventil ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet venezuelanska som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "venezuelanska" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "venezuelanska" i ett större sammanhang.