Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till utomjordisk

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet utomjordisk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet utomjordisk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "utomjordisk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet utomjordisk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är utomjordiska, utomjordiskliknande och utomjordiskt. Om du klickar på den böjning av ordet utomjordisk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Utomjordisk i en mening

Utomjordisk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till utomjordisk.


 1. Spelet utspelar sig i Vintergatan under 2100-talet, där mänskligheten blir hotad av en utomjordisk ras kallad Collectors.


 2. Den föräldralösa Samus hittades sedan av en fågelliknande utomjordisk ras kallad Chozo, som tog henne till deras hemplanet, Zebes.

Utomjordiska i en mening

Utomjordiska är en böjningsform av ordet utomjordisk, här nedan hittar du exempelmeningar till utomjordiska.


 1. Se den utomjordiska pizzakvällen i videon ovan.


 2. Bakom konstverken döljer sig en anonym konstnär från Malmö som har smak för det utomjordiska.


 3. Riddick får också kontakt med Shirah (Kristin Lehman), som tillhör den utomjordiska rasen "Furyans".


 4. Horner spelade in delar av filmmusiken med en liten kör som sjöng på det utomjordiska språket Na'vi.


 5. Freeman teleporteras sporadiskt runt i Xen och får se olika utomjordiska livsformer innan han svimmar.


 6. Terrakottaarmén i anslutning till hans grav tros vara kejsarens militära försvar i hans utomjordiska liv.


 7. Han arbetar även med Wanda Bryant, en etnomusikolog, för att skapa en musik-kultur för den utomjordiska rasen.


 8. Många spekulationer om ufons ursprung har florerat, till de mest populära förklaringarna hör att föremålen skulle vara utomjordiska flygfarkoster.


 9. Många spekulationer om ursprunget av UFO har florerat och till de mest populära förklaringarna hör att föremålen skulle vara utomjordiska flygfarkoster.


 10. Övriga utomjordiska raser i spelet inkluderar de reptilliknande krogan och drell, de miljöklädda quarians och en fientlig ras av artificiella intelligenser under namnet Geth.


 11. I laboratoriet i Colorado Springs observerade Tesla ovanliga signaler som han senare skulle tro var bevis på utomjordiska livsformers radiokommunikation från Venus eller Mars.


 12. Spelaren får också möta mänskliga motståndare i form av HECU-soldater och lönnmördare från black ops som är utskickade för att stänga inne det utomjordiska hotet och tysta alla vittnen.

Utomjordiskliknande i en mening

Utomjordiskliknande är en böjningsform av ordet utomjordisk, här nedan hittar du exempelmeningar till utomjordiskliknande.


 1. Spelet handlar om hur sergeant Nathan Hale och den mänskliga motståndsrörelsen försöker att driva ut en utomjordiskliknande invasion ur Storbritannien.

Utomjordiskt i en mening

Utomjordiskt är en böjningsform av ordet utomjordisk, här nedan hittar du exempelmeningar till utomjordiskt.


 1. Hela konceptet kring utomjordiskt liv är något som intresserar mig mycket.


 2. Upptäckten av exoplaneter aktualiserar ytterligare frågan huruvida någon av dessa kan upprätthålla utomjordiskt liv.


 3. Bland de mindre konventionella vapnen finns ett armborst och ett utomjordiskt vapen som skjuter små målsökande projektiler.


 4. Att träffa på en relik med utomjordiskt motiv får betraktaren att möjligtvis fundera kring meningen och varför det skapades, säger konstnären.


 5. Det är utomjordiskt, det är som om du befinner dig i rymden det känns plötsligt inte som att du befinner dig på jorden men samtidigt andas du.


 6. I 57 år har teleskopet fungerat som en radiomottagare för radiovågor från rymden och har använts av forskare för att leta efter tecken på utomjordiskt liv.


 7. Ikväll var Sverige tvåa i nationshoppningen i tyska Aachen.Det är näst intill utomjordiskt vad de här ryttarna har presterat här idag det är svårt att sätta ord på.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ utomjording utomkroppsliga ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet utomjordisk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "utomjordisk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "utomjordisk" i ett större sammanhang.