Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till uiguriska

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet uiguriska, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet uiguriska i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "uiguriska".

Uiguriska i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet uiguriska.


 1. Kommunistpartiet likställer uiguriska och islam med terrorism, säger Abduwali.


 2. Men Kina befarar ändå att uiguriska separatister kan vara aktiva i grannlandet.


 3. Hör honom beskriva företeelsen med att man placerar in manliga hankineser i uiguriska hem.


 4. För Kina är det oerhört viktigt att, vad man kallar uiguriska separatister, inte får en fristad i Afghanistan.


 5. Sveriges Radio har pratat med Nijat Turghun som är ordförande i den uiguriska utbildningsföreningen i Sverige.  .


 6. Texterna är huvudsakligen skrivna på kinesiska, tibetanska, sanskrit, uiguriska, sogdiska, fornturkiska och tokhariska språk.


 7. Sveriges Radios korrespondent Hanna Sahlberg har också pratat med familjer i Stockholm som har uiguriska släktingar i Xinjang-regionen. .


 8. Som en protest har han beslutat om tre nya gatunamn kring campuset: Befria Hongkong-gatan, de uiguriska martyrernas gata och Dalai Lamagatan.


 9. Tre nya gatunamn i Ungerns huvudstad Budapest, har gjort Kina rasande: Befria Hongkong-gatan, De uiguriska martyrernas gata och Dalai Lamagatan.


 10. Efter en rad uppmärksammade våldsdåd begångna av uiguriska separatister under 2014 så skickade president Xi en uppmaning till sina partikamrater.


 11. Jag frågar Abdulwali om de terrorattacker knivattacker och bussbomber som uiguriska separatister utfört i den nordvästra Xinjiangprovinsen de senaste 20 åren.


 12. Det är mot den bakgrunden man ska se de nya namnen på gatorna runt det tilltänkta campuset:Befria Hongkong-gatan, de uiguriska martyrernas gata och Dalai Lamagatan.


 13. De hade influerats av den mer avancerade uiguriska kulturen, och många av dem anställdes som administratörer av Liaodynastin (947 1125) och Jindynastin (1125 1234).


 14. Hon beskrev repression och förtryck mot den uiguriska minoritetsbefolkningen i Kina, en grupp hon själv tillhör även om hon har flyttat från Xinjiang-provinsen till USA.


 15. Joe Biden sägs vilja pressa landet ytterligare när det gäller användningen av tvångarbete, inte minst i Xinjiang där den uiguriska minoriteten placeras i så kallade omskolningsläger.


 16. Förutom de nya säkerhetslagarna reagerar britterna på behandlingen av den uiguriska minoriteten i provinsen Xinjiang samt anklagar Kina för att hålla inne med hela sanningen om coronaviruset.


 17. Han undervisade uiguriska barn i uiguriska, uigurisk kultur och historia i staden Kasghar; en utmaning mot Kinas kommunistpartis anspråk på att kontrollera undersåtarnas tankar och identitet.


 18. I mars i år införde dock EU sanktioner mot ett antal tjänstemän i den kinesiska provinsen Xinjiang efter uppgifter om övergrepp i samband med tvångsinterneringar av provinsens uiguriska befolkning.


 19. Detta gäller särskilt trosinriktningar som myndigheter kopplar samman med andra politiska hot såsom tibetansk buddhism, Falun Gong-rörelsen, eller islam bland exempelvis den uiguriska befolkningen.


 20. Wang Yi säger i ett uttalande att han hoppas att talibanerna ska slå till mot den uiguriska separatistgruppen Östturkestans islamiska rörelse (Etim), som Kina ser som ett ”direkt hot mot Kinas nationella säkerhet”.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ uigurisk ukrainare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet uiguriska som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "uiguriska" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "uiguriska" i ett större sammanhang.