Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till uigurisk

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet uigurisk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet uigurisk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "uigurisk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet uigurisk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är uiguriskt. Om du klickar på den böjning av ordet uigurisk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Uigurisk i en mening

Uigurisk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till uigurisk.


  1. ”Var är min kusin Ehsan Eli”, skriver en ung uigurisk kvinna.


  2. Abdulweli Ayup är en uigurisk författare och aktivist som till för några år sedan levde i Xinjiang.


  3. Den nya twittertråden dök upp sedan Kina i helgen oväntat publicerat en video med en populär uigurisk folksångare.


  4. Poeten och folksångaren Adim Abdurreheim Heyit är den i dag mest kände uttolkaren av uigurisk historia och kultur.


  5. Han undervisade uiguriska barn i uiguriska, uigurisk kultur och historia i staden Kasghar; en utmaning mot Kinas kommunistpartis anspråk på att kontrollera undersåtarnas tankar och identitet.

Uiguriskt i en mening

Uiguriskt är en böjningsform av ordet uigurisk, här nedan hittar du exempelmeningar till uiguriskt.


  1. Eller medlemmar av grupper som Falun Gong, och personer av tibetanskt eller uiguriskt ursprung som anklagats för separatism.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ ugn uiguriska ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet uigurisk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "uigurisk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "uigurisk" i ett större sammanhang.