Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till Tchad

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet Tchad, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet Tchad i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "Tchad".

Tchad i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet Tchad.


 1. Händelserna i Tchad är från 2006.


 2. Medan Sudan plockades bort lades Nordkorea, Tchad och Venezuela till.


 3. Förbudet gäller länderna Iran, Libyen, Somalia, Syrien, Jemen och Tchad.


 4. Det gränsar till Benin i väster, Tchad och Kamerun i öst och Niger i norr.


 5. I Tchad talas även tchadspråk som till hör den afroasiatiska språkfamiljen.


 6. Länderna förslaget gäller är Tchad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien och Jemen.


 7. Sudan är borttaget från listan och Nordkorea, Venezuela och Tchad är tillagda.


 8. Konflikten har sedan dess spridits till grannländerna Tchad, Niger och Kamerun.


 9. Boko Harams våld spiller regelbundet över till granländerna Kamerun, Niger och Tchad.


 10. Den senaste tiden har Tchad dock drabbats av allt fler attacker från extremistgruppen.


 11. Emi Koussi i Tibesti, norra Tchad, är med sina 3 445 meter över havet Saharas högsta berg.


 12. Soldaterna som dödats är samtliga från Tchad och enligt uppgiftslämnaren är dödssiffran preliminär.


 13. I Tchad gick man exempelvis åt motsatt håll och införde år 2017 en lag som kriminaliserar samkönat sex.


 14. Terroristgruppens uppror började i nordöstra Nigeria och har spridit sig till Tchad, Kamerun och Niger.


 15. Det hindrar medborgare i Tchad, Iran, Libyen, Nordkorea, Somalia, Syrien och Jemen från att resa in i USA.


 16. Många samlas upp i internflyktingläger i Nigeria men även i angränsande länder som Niger, Tchad och Kamerun.


 17. Terroristgruppen Boko Harams uppror började i nordöstra Nigeria och har spridit sig till Tchad, Kamerun och Niger.


 18. De länder som finns med på den nya listan är Nordkorea, Tchad, Iran, Libyen, Somalia, Syrien, Venezuela och Jemen.


 19. Såväl Tchad som Kamerun och Niger har anslutit sig till Nigerias militärinsatser med syftet att förgöra Boko Haram.


 20. Jemen, Pakistan, Syrien, Tchad och Iran å andra sidan, är lägst rankade av de 144 länder som mäts i rapporten för 2017.


 21. Med brittiskt godkännande flyttade fria franska styrkor norrut från Tchad för att ta kontroll över området i januari 1943.


 22. Frankrike har omkring 5 100 soldater utposterade i de fem Sahel-länderna Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien och Niger.


 23. Frankrike har runt 5 100 soldater utposterade i de fem så kallade Sahel-länderna Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien och Niger.


 24. Länder som Mali och Tchad är kroniskt fattiga med hög befolkningstillväxt och dessutom är de konfliktdrabbade, säger Lena Savelli.


 25. Minst 20.000 människor har dödats i Nigeria, Kamerun, Tchad och Niger sedan terrorrörelsen inledde sina attacker för åtta år sedan.


 26. Andra betydelsefulla städer är Tamanrasset i södra Algeriet, Timbuktu i Mali, Agadez i Niger, Ghat i Libyen och Faya-Largeau i Tchad.


 27. De fyra beslutade även att bistå Tchad och Niger i sina egna gränskontroller, i ett försök att få ökad kontroll över migration överlag.


 28. Ingen från Nordkorea eller Tchad får resa in i USA, medan det för Venezuela enbart gäller en lång lista myndighetsanställda med familjer.


 29. Samtidigt avskaffade Kenya dödsstraff som ett obligatoriskt straff för mord och Burkina Faso och Tchad tog steg i riktning mot ett förbud.


 30. Paret donerade i maj 2007 1 miljon dollar till tre organisationer i Tchad och Sudan som riktar sig till de som påverkats av krisen i Darfur.


 31. Hon besökte internflyktingar i Darfur i Sudan under konflikten 2004 och mötte även sudanesiska flyktingar i grannlandet Tchad under inbördeskriget 2007.


 32. Det ska bli enklare för flyktingar från Afrika att söka asyl i Europa, enligt en ny överenskommelse mellan fyra västeuropeiska länder och Tchad och Niger.


 33. Ett halvt dygn tidigare hade myndigheterna meddelat att Déby kan fortsätta som president i Tchad, efter att ha fått 79,32 procent av rösterna i valet den 11 april.


 34. Centralafrikanska republiken, Ekvatorialguinea, Gabon, Kamerun, Kongo-Brazzaville och Tchad bildar tillsammans Central African Economic and Monetary Community (CEMAC).


 35. Enligt dessa kriterier presterar mindre utvecklade länder som Centralafrikanska republiken och Tchad särskilt dåligt jämfört med rika länder som Norge och Nederländerna.


 36. Burkina Faso är involverad i en regional insats, tillsammans med Mali, Niger, Mauretanien och Tchad, för att bekämpa det jihadistiska upproret i det västafrikanska Sahelområdet.


 37. Macron träffar i huvudstaden Bamako ledare för Burkina Faso, Tchad, Mali, Mauretanien och Niger, med syftet att öka stödet från västvärlden till de regionala styrkor som bekämpar jihadister.


 38. När organisationens vicechef avgick förra månaden sade hon att en landschef i Tchad fått fortsätta att arbeta i Haiti, trots att anklagelser om sexköp med koppling till honom och hans medarbetare varit kända.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ Tbilisi Tea ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet Tchad som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "Tchad" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "Tchad" i ett större sammanhang.