Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till sy

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet sy, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet sy i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "sy".

Sy i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet sy.


 1. Fick sy egen kjol • Hade titeln polissyster.


 2. Det är extremt svårt att sy i pärlvitt helsiden.


 3. De fick i uppdrag att sy påsarna som askan ska gravsättas i.


 4. Efter att han blivit utskriven ur armén lärde han sig att sy.


 5. Med andra ord vet han vad som vad som krävs för att sy ihop avtal.


 6. Däremot har många fynd gjorts av verktyg för att sy och att bereda skinn.


 7. EU-toppmötet slutade dock utan besked om när ledarna ska ses igen för att sy ihop det hela.


 8. Då klev världsmästarstallet EKS JC in i bilden och i sista stund lyckades parterna sy ihop en satsning.


 9. En vanlig skröna förr var att trollsländor kunde sticka ut ögonen eller sy ihop ögonlocken på sovande människor.


 10. Den tid som hon inte var förpliktigad att utföra officiella plikter brukade hon sy och brodera kungens skjortor.


 11. Nu försöker Merkels block sy ihop en ny regering tillsammans med De gröna och liberala FDP, men samtalen går trögt.


 12. Våra textilansvariga har till och med fått sy upp dopklänningar för större barn, säger Lisa Svensson, präst i Lunds domkyrka.


 13. Det är inte så lätt att sy hundra skjortor på en timme när du redan jobbat åtta timmar och chefen tvingar dig att jobba tre till.


 14. Det är inte svårt att sy om en knapp men det är viktigt att man använder syntettråd, då den klarar fukten bättre än bomullstråd, säger hon.


 15. Angela Merkels block har länge försökt sy ihop en ny regering tillsammans med De gröna och liberala FDP, men de har inte kunnat komma överens.


 16. Den svenska EU-kommissionären Ylva Johansson har ansvar för att försöka sy ihop en migrationspolitik som alla EU:s medlemsländer kan acceptera.


 17. Jag kommer att testa att springa i morgon förmiddag och förhoppningsvis fungerar det, säger Ridefelt till SVT och berättar att han fick sy 10-15 stygn.


 18. Man får göra två tunna små böcker, som man själv får sy ihop som man gjorde på de äldre tiderna, säger Kajsa Fex Fritz, bibliotekschef på Arboga kommun.


 19. Exempelvis på Nya Zeeland där maorierna använde fjädrar från māoripapegojor för att sy olika rituella kläden som exempelvis fjädermanteln (Kahu huruhuru).


 20. Besättningen blev i vissa fall tilldelad kläder eller tyg till att sy "båtmansklädning" som gjorde att de i viss mån skilde sig från vanliga allmogekläder.


 21. Därför kontaktades en konservator som nu har digitaliserat, behandlat och isolerat fragmenten genom att bland annat sy in dem i åldersbeständiga plastfickor.


 22. I Kanada användes pappersbjörk Betula papyrifera för att erhålla de kvadratmeterstora flaken av näver, som medan de är färska är mycket elastiska och lätta att sy i.


 23. Trettio volontärer hade hjälpt Baker att handfärga och sy ihop de första två flaggorna i galleriet på vindsvåningen på Gay Community Center vid 330 Grove Street i San Francisco.


 24. I den första matchen mellan lagen slog Shamrocks vänsterforward Cy Denneny Cully Wilson med klubban över ansiktet så att tre tänder skadades och Wilson blev tvungen att sy i ansiktet.


 25. När Katarina var en liten flicka tyckte hon inte om att sy och lär ironiskt ha sagt till sin mor att "mina händer är ämnade att vidröra kronor och spiror, inte spinnrockar och nålar".


 26. Sedan dess har politiker och tjänstemän jobbat hårt för att sy ihop det regelverk som cannabisföretagen måste jobba inom och som delstatens 39 miljoner invånarna nu ska förhålla sig till.

Synonymer till sy

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet sy följande synonymer: tråckla.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ swisha syd ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet sy som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "sy" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "sy" i ett större sammanhang.