Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till statsanställda

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet statsanställda, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet statsanställda i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "statsanställda". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet statsanställda kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är statsanställdas. Om du klickar på den böjning av ordet statsanställda som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Statsanställda i en mening

Statsanställda är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till statsanställda.


 1. 800 000 statsanställda berörs och tvingas vara lediga, ofta utan lön.


 2. 800 000 statsanställda går antingen hemma eller jobbar utan att få lön.


 3. Omkring 800 000 statsanställda har antingen permitterats eller arbetar utan lön.


 4. 800 000 statsanställda kan gå tillbaka till sina jobb och får sina löner retroaktivt.


 5. Med sitt närgångna och fräcka beteende skrämmer de både allmänheten och statsanställda.


 6. Enligt journalisten Miguel Angel Vega finns rädslan hos statsanställda såväl som journalister.


 7. Inkräktarna består av makaker som gör livet surt för invånarna och statsanställda i huvudstaden New Delhi.


 8. Nu gäller det inte bara partimedlemmar och statstjänstemän, utan även statsanställda, som poliser och lärare.


 9. Missnöjet börjar växa inom myndigheterna, ända upp till chefsnivå, efter att tusentals statsanställda står utan lön.


 10. Amnesty International anklagar i en ny rapport Turkiet för utrensningar bland statsanställda efter kuppen förra sommaren.


 11. Åtta av dem är före detta högt uppsatta statsanställda, 57 av dem lämnade landet efter 2011, då Kim Jong-Un kom till makten.


 12. Omkring hälften av dem har lämnat landet efter 2011, då Kim Jong-Un kom till makten, varav åtta är före detta högt uppsatta statsanställda.


 13. I stort sett hela statsapparaten i Myanmar ligger nere för att alla statsanställda har anslutit sig till demokratirörelsen och slutat gå till jobbet.


 14. Den inleddes den 22 december och sedan dess har omkring 800 000 statsanställda antingen skickats hem eller arbetat utan lön, enligt uppgifter i medier.


 15. Genom en statlig kampanj där statsanställda och andra uppmuntrades att satsa sina pengar i bolaget vände kursen uppåt igen och nådde sin topp i augusti.


 16. Den nya amerikanska lagen ska straffa banker som gör affärer med kinesiska statsanställda som deltar i att slå ner på demokratirörelsen i Hongkong, enligt BBC.


 17. Rapporten bygger på intervjuer med drygt 100 nordkoreaner, varav omkring hälften lämnat landet efter 2011, varav åtta är före detta högt uppsatta statsanställda.


 18. Man har också skurit ner bidrag för statsanställda, och frusit stora framtidsprojekt som byggandet av den nya staden Neom, säger Stina Blomgren, och fortsätter:.


 19. Medan murbråket är olöst kommer omkring 800 000 statsanställda att stå utan lön, samtidigt som omkring en fjärdedel av den amerikanska statsapparaten står stilla.


 20. Min kamp handlar om att ändra bilden av den afghaniska kvinnan, säger Muqaddesa Yourish, 25 år och en av de högsta cheferna över en verksamhet med 400 000 statsanställda.


 21. Vita huset har ännu inte svarat på kallelsen av Mulvaney, men Trumpregeringen har tidigare uppmanat statsanställda att inte samarbeta med utredningen som Trump själv kallar en ”häxjakt”.


 22. Det öppnar statsapparaten tillfälligt till den 8 februari vilket skulle ge andrum till de 800 000 statsanställda som nu går utan lön samt tid för gränsförhandlingar men innehåller inga pengar till en mur.


 23. 180.000 statsanställda, alltifrån poliser till skogsarbetare, har kommenderats ut på gatorna för att upprätthålla ordningen när kenyanerna i dag väljer president, parlamentsledamöter och lokala företrädare.


 24. Lagen The Hatch Act förbjuder statsanställda från att delta i partipolitiska aktiviteter när de är i tjänst eller befinner sig på federal egendom, men presidenten och vicepresidenten är undantagna från den.

Statsanställdas i en mening

Statsanställdas är en böjningsform av ordet statsanställda, här nedan hittar du exempelmeningar till statsanställdas.


 1. Han framhöll där att landet var det mest utvecklade i Afrika efter Sydafrika trots att ett exploderande budgetunderskott, skyhög arbetslöshet och brist på pengar och svårigheter att betala statsanställdas löner.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ statnews statsapparat ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet statsanställda som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "statsanställda" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "statsanställda" i ett större sammanhang.