Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till sommarvillor

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet sommarvillor, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet sommarvillor i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "sommarvillor". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet sommarvillor kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är sommarvillorna. Om du klickar på den böjning av ordet sommarvillor som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Sommarvillor i en mening

Sommarvillor är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till sommarvillor.


  1. Pittoreskt och oregelbundet var tidens högsta mode för sommarvillor.


  2. Det var också välbeställda stockholmsbor som bebyggde samhället med sommarvillor.


  3. Huvuddelen av projektet utgjordes dock av bebyggelse med påkostade sommarvillor, ritade av välkända arkitekter.


  4. Många av skärgårdens sommarvillor har bevarats och genom strandskyddet har ett fåtal nya byggnader tillkommit längs stränderna.


  5. Det är oklart om Wallenbergs avsikt var att låta Saltsjöbaden enbart bli badort med havsbad och hotell samt sommarvillor eller om även permanent bosättning var planerad.


  6. Här byggde delägarna i Saltsjöbadsprojektet sina sommarvillor: Villa Bikupan och Ackevillan för bröderna Ernest respektive Arthur Thiel, Malmska villan och Villa Matadi för K.


  7. Bland alla sommarvillor i schweizerstil, nationalromantik och american stick style, som byggdes i Saltsjöbaden kring sekelskiftet 1900 framträder Villa Snäckan som ett undantag.

Sommarvillorna i en mening

Sommarvillorna är en böjningsform av ordet sommarvillor, här nedan hittar du exempelmeningar till sommarvillorna.


  1. Numera är de forna sommarvillorna ofta vinterbonade och används för året-runt-bruk.


  2. Merparten av de större sommarvillorna byggda runt sekelskiftet 1900 och i början på 1900-talet ägs idag av företag och institutioner.


  3. Det var de stora sommarvillorna som uppfördes främst av den välbärgade borgarklassen som började köpa eller arrendera mark i inre skärgården (Nacka, Lidingö, Värmdö, Gustavsberg).

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ sommarvilla sommarvistet ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet sommarvillor som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "sommarvillor" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "sommarvillor" i ett större sammanhang.