Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till skinka

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet skinka, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet skinka i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "skinka". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet skinka kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är skinkor. Om du klickar på den böjning av ordet skinka som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Skinka i en mening

Skinka är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till skinka.


 1. Venezuelaner som kräver skinka undsätts av Colombia.


 2. Det finns recept med marmelad som glasyr till skinka, ytterlår, lamm eller kyckling.


 3. Grannlandet fläskar på med 50 ton skinka som anländer till Venezuela i en rad lastbilar.


 4. Det andra var att Bundy bet Lisa Levy i hennes vänstra skinka och lämnade tydliga bitmärken.


 5. Chocken som enligt förundersökningen varar i mellan fem och tio sekunder träffar i hans vänstra skinka.


 6. Regeringen hade lovat att ransonera ut skinka till folket i tid till helgerna, men så har det inte blivit.


 7. Bacon och korv kunde rökas i skorstenar medan tunga och skinka konserverades i saltlake, varpå de torkades.


 8. Om man slänger en korvmacka eller en bit skinka i skogen och tänker att ”den kan räven få” så kan det bli väldigt fel.


 9. Protester utbröt inför helgerna i Venezuela sedan regeringen misslyckats med att ransonera ut skinka till befolkningen.


 10. Han tar två steg ut från sin lilla restaurang, som doftar av ostar och torkad skinka, ute på lilla, lilla torget i byn Laterina.


 11. I flera bodar saluförs småskalig producerad mat som ost, bröd, senap, honung, sötsaker, fisk, glögg, skinka, korv och andra delikatesser.


 12. En gravid 18-åring sköts ihjäl i Venezuelas huvudstad Caracas när hon stod i kö för att köpa subventionerad skinka, enligt hennes anhöriga.


 13. En annan typisk rätt från Alsace är Tarte flambée - en slags pizzaliknande rätt, gjord på en lövtunn deg, med crème fraiche, skinka och lök som bakas i vedugn.


 14. Nyheten presenterades under en pressturné med tv-bolaget AMC, där huvudrollsinnehavaren Bob Odenkirk dök upp och bland annat visade upp premiärdatumet 6 augusti skrivet på sin ena skinka.

Skinkor i en mening

Skinkor är en böjningsform av ordet skinka, här nedan hittar du exempelmeningar till skinkor.


 1. Mannen, som flög från Belem i norra Brasilien till Portugal, hade nämligen förstärkt sin bakdel med ett par falska skinkor.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ skingra skinn ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet skinka som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "skinka" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "skinka" i ett större sammanhang.