Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till samtalsämne

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet samtalsämne, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet samtalsämne i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "samtalsämne". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet samtalsämne kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är samtalsämnen, samtalsämnena och samtalsämnet. Om du klickar på den böjning av ordet samtalsämne som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Samtalsämne i en mening

Samtalsämne är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till samtalsämne.


 1. Alltså vi har haft det här som samtalsämne länge i vårt parti.


 2. Ett par dagar efter det storbråket i Lund är det fortfarande ett hett samtalsämne.


 3. Väggteckningarna blev ett samtalsämne inte bara i eldareskansen utan på hela fartyget.


 4. För USA verkar just Kina vara ett viktigt samtalsämne under helgens G7-möte i Storbritannien.


 5. Frågan kring det låga livbåtsantalet blev ett hett samtalsämne under sjöförhören efter förlisningen.


 6. Problemet med störande vattenskotrar har varit ett kärt samtalsämne bland drabbade badare och naturnjutare i många år.


 7. Ett givet samtalsämne är de förändringar inom det polska rättsväsendet som har väckt skarp kritik och oro inom EU-ledningen.


 8. Ett annat stort samtalsämne var NHS, den statliga organisationen som ansvarar för den offentliga sjukvården i Storbritannien.


 9. När Nihan, Merve, Azize och ytterligare några tjejkompisar strålar samman på ett kafé i megastaden Istanbul är Skam ett givet samtalsämne.


 10. Att damerna ska få likartade förutsättningar på Vallda har varit ett stort samtalsämne dagarna före tävlingen.  Maja Stark hoppas verkligen det blir så.


 11. När Öhman upptäckte stenen var Leif Erikssons resa till Vinland ett populärt samtalsämne, och det fanns ett förnyat intresse för vikingar i Skandinavien på grund av den då rådande nationalromantiken.


 12. Sverige har varit ett samtalsämne sedan mitten av mars, då sattes narrativet att Sverige sticker ut, att vi valt en annan, alternativ väg för att hantera pandemin, säger Sofia Bard, analyschef vid Svenska institutet.

Samtalsämnen i en mening

Samtalsämnen är en böjningsform av ordet samtalsämne, här nedan hittar du exempelmeningar till samtalsämnen.


 1. I övrigt var det inga överraskningar bland samtalsämnen som behandlades.


 2. Ett av dagens samtalsämnen på presskonferensen var att Sverige inte spelar någon underhållande fotboll, det har funnits en hel kritiska röster. .

Samtalsämnena i en mening

Samtalsämnena är en böjningsform av ordet samtalsämne, här nedan hittar du exempelmeningar till samtalsämnena.


 1. Journalisten Jonas Sverin om de senaste samtalsämnena inför omröstningen.

Samtalsämnet i en mening

Samtalsämnet är en böjningsform av ordet samtalsämne, här nedan hittar du exempelmeningar till samtalsämnet.


 1. Det stora samtalsämnet var förstås brexit.


 2. Hon berättar att vädret är det stora samtalsämnet just nu.


 3. Och efter debatten mellan George Bush och Al Gore 2000 var det Gores attityd som blev samtalsämnet.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ samtalstid samtid ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet samtalsämne som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "samtalsämne" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "samtalsämne" i ett större sammanhang.