Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till rekordnivåer

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet rekordnivåer, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet rekordnivåer i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "rekordnivåer".

Rekordnivåer i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet rekordnivåer.


 1. Växthusgaserna når återigen rekordnivåer.


 2. Gästnätterna i länet ökade till rekordnivåer under juli.


 3. Södra Kalifornien har haft rekordnivåer på över 45 grader.


 4. Hettan i sydvästra USA har nått rekordnivåer under de senaste dagarna.


 5. Frankrike stängde ner den 30 oktober sedan covidfallen ökat till rekordnivåer.


 6. Priserna på gas är på rekordnivåer, även oljan liksom kolet har blivit dyrare.


 7. Den karismatiske Jörg Haider ledde partiet till rekordnivåer, nära 27 procent.


 8. Nu skjuter priset åter i höjden och nya rekordnivåer kan vara nära förestående.


 9. I Storbritannien uppmättes rekordnivåer på 31,9 grader i Glasgow och 29,5 grader i Belfast.


 10. Svensk industri går på högvarv och de mätningar som Konjunkturinstitutet gör visar rekordnivåer.


 11. Medan den svenska arbetslösheten stiger till rekordnivåer har den norska halverats sedan i våras.


 12. Efter fjolårets låga elpriser ser det annorlunda ut denna sommar när det rör sig om rekordnivåer.


 13. En ny värmebölja har svept in över Europa och i flera länder har temperaturerna nått rekordnivåer.


 14. Efter att vulkanen Geldingadalir fått sitt utbrott riskerar nu nivåer av farlig gas att nå rekordnivåer.


 15. När nu smittan når ny rekordnivåer ute i Europa vill flera länder hindra skidorterna från att igen spela rollen som superspridare.


 16. Dödsfallen i samband med skjutningar är på samma höga nivå som förra året 2020 då Sverige nådde nya rekordnivåer till följd av skjutvapenvåldet.


 17. Samtidigt som antalet smittade och döda nått nya rekordnivåer den senaste veckan i Iran har utegångsförbud införts efter klockan sex på kvällen.


 18. Minst 141 människor har omkommit eller saknas efter att översvämningar som har drabbat stora delar av centrala och östra Kina har nått rekordnivåer på flera håll.


 19. -Delar av norra delarna (av New South Wales) har redan fått rekordnivåer av regn och mer är på gång, säger Agata Imielska från vädermyndigheten BOM under en presskonferens.


 20. Vi har aldrig sett ett så stort köpintresse för myggmedel och myggskydd som vi gör nu, det rör sig helt enkelt om rekordnivåer, säger Oscar Hagman, dataanalytiker på Prisjakt.


 21. Den marinbiologiska forskningsstationen Observatoire Pelagis skriver på sin hemsida att antalet dödade delfiner som hittats i Frankrike sedan vintern 2017 har nått rekordnivåer.


 22. Förra veckan evakuerades 80 000 från Sichuan i sydvästra Kina, där rekordnivåer av regn orsakade översvämningar, och i juli ledde översvämningar i Henanprovinsen till 300 dödsfall.


 23. Det gör att utsläppen under tredje kvartalet nått rekordnivåer och att utsläppen ökar snabbare än den ekonomiska tillväxten, säger Myllyvirta på Centre for Research on Energy and Clean Air.


 24. Covidfallen når nya rekordnivåer i och runt Tokyo, och nu vill japanska regeringen införa hårdare restriktioner i tre prefekturer runt huvudstaden.Från OS-bubblan rapporteras samtidigt 27 nya fall varav tre idrottare.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ rekordnivå rekordnotering ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet rekordnivåer som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "rekordnivåer" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "rekordnivåer" i ett större sammanhang.