Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till radioprogram

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet radioprogram, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet radioprogram i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "radioprogram". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet radioprogram kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är radioprogrammet. Om du klickar på den böjning av ordet radioprogram som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Radioprogram i en mening

Radioprogram är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till radioprogram.


 1. Enligt egen utsago har han genom åren medverkat i över tusen radioprogram.


 2. Själva övergången bevakades i ett direktsänt radioprogram som leddes av CeGe Hammarlund.


 3. Kampanjen lyckades, och radioprogram på kymriska började sändas på en regional kanal 1937.


 4. Övergången föregicks av en intensiv informationskampanj i form av annonser, broschyrer, TV- och radioprogram.


 5. British Broadcasting Corporation tillkännagav 2007 att två Feluda-berättelser skulle göras till radioprogram.


 6. Jingeln sjöngs först under 1930-talets början på Goodie Reeves radioprogram av den tre år gamla Jennifer Paykel.


 7. Efter sin tid bakom galler skrev han en självbiografi, var skådespelare i en rad tv-serier och till slut under 20 år värd för ett radioprogram.


 8. I början av 1930-talet protesterade Plaid Cymru mot avsaknaden av kymriskspråkiga radioprogram och initierade en kampanj om att vägra betala licensavgifterna.


 9. I en intervju med BBC:s radioprogram Today lovar ordföranden för CAA att samtliga drabbade brittiska resenärer kommer att flygas hem utan extra kostnad, rapporterar The Guardian.


 10. Andra radioprogram som sänts till och från är På minuten (först 1969–1988, 1974 på TV, därefter 1994, och från 1994 stadigvarande) och Spanarna (1988–1991, 1993, 1994 och framåt).


 11. Lokvargen som skrevs tillsammans med systersonen Calle Stalfelt (som då var två–tre år) har blivit radioprogram (2010) med Freddie Wadling som uppläsare och musik av Sebastian Öberg.


 12. Han fick ihop så många sånger att han med bistånd från Per Helin på Sveriges Radio lyckades åstadkomma ett radioprogram, Slavar finns i Julaja, som sändes 1968 i Sverige, Norge och Finland.

Radioprogrammet i en mening

Radioprogrammet är en böjningsform av ordet radioprogram, här nedan hittar du exempelmeningar till radioprogrammet.


 1. Det säger hon i radioprogrammet Medierna i P1.


 2. Baksidan är att detta kommer att resultera i fler smittofall, säger Chris Smith, virolog vid Cambridge University och grundare av podcasten och radioprogrammet The naked scientists.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ radioaktivitet radiosändare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet radioprogram som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "radioprogram" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "radioprogram" i ett större sammanhang.