Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till olympiskt spel

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen olympiskt spel, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen olympiskt spel i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "olympiskt spel".

Olympiskt spel i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till frasen olympiskt spel.


  1. Men det blir inget olympiskt spel för Houlihan.


  2. Nu finns risken att han missar ännu ett olympiskt spel.


  3. Det är första gången sedan 1948 som två svenskar tar medalj i samma friidrottsgren i ett olympiskt spel.


  4. Nu tio år senare pratar de stora idrottarna som Simone Biles och Naomi Osaka om det mitt under ett olympiskt spel.


  5. De svenska handbollsdamerna blev fyra vid sommarens Tokyo-OS och nådde för första gången semifinal i ett olympiskt spel.


  6. Det här är första gången på 73 år (OS i London 1948) som två svenskar tar medalj i samma friidrottsgren i ett olympiskt spel.


  7. John Williams komponerade spelens tema Call of the Champions, vilket var hans tredje tema för ett olympiskt spel samt det första till ett vinterspel.


  8. OS i Tokyo liknande inget annat olympiskt spel, med tomma läktare, munskydd under prisutdelningar och strikta bubblor både för idrottare, journalister och ledare.


  9. Nu tvingas stjärnan, som tagit guld i tre OS i följd sedan Vancouver 2010, att bevisa för SOK och inte minst sig själv att hon platsar i ett fjärde olympiskt spel.


  10. Den nigerianska huvudstaden Abuja planerade att ansöka för att bli den första afrikanska staden att arrangera ett olympiskt spel, ansökningen lämnades dock aldrig in.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ olympisk olägenhet ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen olympiskt spel som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "olympiskt spel" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "olympiskt spel" i ett större sammanhang.