Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till nederländare

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet nederländare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet nederländare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "nederländare". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet nederländare kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är nederländaren och nederländarna. Om du klickar på den böjning av ordet nederländare som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Nederländare i en mening

Nederländare är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till nederländare.


 1. Vidare fanns sex nederländare (däribland Blommaert), som delägare.


 2. Runt 200 nederländare är på väg till Rhodos för att leva isolerat på en semesterresort i en vecka.


 3. Mannen greps i Rotterdam när han färdades i en bil tillsammans med ytterligare tre män, som är nederländare.


 4. Det var byggmästare Hans van Stenwinkel, en nederländare som kom till Danmark på 1570-talet, som ledde arbetet.


 5. Grekland har därför valt att släppa in 200 nederländare på en ”testsemester” på Rhodos för att se om de kan börja ta emot turister igen.


 6. I slutet av juli 1709 hade den danska regeringen börjat värva sjömän utomlands och tusentals tyskar och nederländare lockades till att ta värvning.


 7. Halva manskapet bestod av svenskar och övriga var nederländare, befälen var huvudsakligen nederländare då dessa hade större vana av transatlantiska färder.


 8. I slutet av juli 1709 hade den danska regeringen börjat värva soldater och sjömän utomlands och tusentals tyskar och nederländare lockades att ta värvning.


 9. De ursprungliga invånarna i området, khoisan, av nederländare omnämnda som hottentotter, blev inom loppet av några få år underställda den nederländska kolonialmakten.


 10. I Japan hjälpte nederländare japanerna att konstruera det första moderna observatoriet år 1725, vilket stod under ledning av Nakane Genkei, vars astronomer helt accepterade den Coperniska synen.


 11. Bortsett från relativt korta perioder under 1600-talet, då Bærums Jernverk och Eidsvolls Jernverk ägdes av respektive en nederländare och en furste från Kurland, var verken i dansk-norska händer.

Nederländaren i en mening

Nederländaren är en böjningsform av ordet nederländare, här nedan hittar du exempelmeningar till nederländaren.


 1. Trea i finalheatet, nederländaren Kevin Abbring.


 2. Huvuddomare i premiären var nederländaren Danny Makkelie.


 3. I dag tog nederländaren sin andra etappseger i Vueltan på en vecka.


 4. Där segrade nederländaren Tom Egberink och kvitterade till 1–1 i set.


 5. Detta efter förlust med 2-1 i set i tredje omgången mot nederländaren Tom Egberink.


 6. Semfinalerna kommer att dömas av tysken Felix Brych och nederländaren Danny Makkelie.


 7. Gustafsson, McGowan och nederländaren Sjaak Rijke rövades bort på en restaurang i Timbuktu 2011.


 8. Svenska världstian var helt dominant i första set i den tredje omgången mot nederländaren Tom Egberink.


 9. Lewis Hamilton skuggade nederländaren under stora delar av loppet men räckte inte till och slutade på andra plats 1,4 sekunder bakom.


 10. Den 25 november 2011 var Stephen McGown, Johan Gustafsson, nederländaren Sjaak Rijke, och en tysk man på restaurang i Timbuktu i norra Mali, enligt ögonvittnen.


 11. Så han förtjänar det inte för sina insatser i turneringen, säger Jonas Eriksson till SVT Sport och menar att nederländaren har fått en utstakad väg till finalen:.


 12. Diplomatkällor på toppmötet talade under måndagen om att ledarna var nära en politisk uppgörelse, där socialdemokratiske nederländaren Frans Timmermans skulle bli kommissionsordförande.

Nederländarna i en mening

Nederländarna är en böjningsform av ordet nederländare, här nedan hittar du exempelmeningar till nederländarna.


 1. Se nederländarna inför avresan i klippet ovan.


 2. Ett mönsteranfall av de svartklädda nederländarna.

Synonymer till nederländare

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet nederländare följande synonymer: holländare.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ nederlag nederländsk ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet nederländare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "nederländare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "nederländare" i ett större sammanhang.