Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till lotta

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet lotta, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet lotta i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "lotta".

Lotta i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet lotta.


  1. • Systemet med att lotta ut cirka 50.000 visum årligen i länder med låg invandring till USA.


  2. Delstaten West Virginias inititativ att lotta ut vapen, stipendier och lastbilar har mötts av kritik från vissa invånare.


  3. Vaccinbokningarna i thailändska Mae Chaem uppges ha stigit kraftigt sedan myndigheterna i distriktet meddelat att de kommer lotta ut en ko i veckan, året ut.

Synonymer till lotta

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet lotta följande synonymer: låta slumpen avgöra.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ lossna lotta ut ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet lotta som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "lotta" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "lotta" i ett större sammanhang.