Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till lossna

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet lossna, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet lossna i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "lossna".

Lossna i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet lossna.


 1. Forskarna fruktar att glaciären Larsen C ska lossna.


 2. Själv har han aldrig tvivlat på att det skulle lossna.


 3. Vi visste att det skulle lossna och det var det det gjorde.


 4. ”Det här är bara början”, lovar Thomas som fått det att lossna rejält i år.


 5. Området har spärrats av för att man ska undersöka hur takpannan kunnat lossna.


 6. Kvinnans ombud hävdade att Starbucks borde ha varnat för att locket kunde lossna.


 7. Efter sex års återkommande skadeproblem har Kristoffer Broberg fått det att lossna.


 8. Det är alltså förståeligt att träd kan fällas och hustak lossna där tromben drar fram.


 9. Han har haft en del problem med skador genom åren men fått det att lossna den här säsongen.


 10. Efter isbergslossningen i Antarktis kan en tio gånger större ismassa lossna och glida ut i havet.


 11. Mot Ukraina i åttondelen hoppas dock Janne Andersson att det ska kunna lossna för Blågult på de fasta situationerna.


 12. Men vid en intern säkerhetsgenomgång av bilen har det nu visat sig att bromspedalen riskerar att lossna vid bromsning.


 13. Detta innebär att tromben inte alltid är synlig, över skogsområden tex finns det ju inte så mycket som kan lossna och virvla upp.


 14. Isberget har legat som en propp framför glaciären Larsen C, och ökar sannolikheten för att glaciären ska lossna och glida ut i havet.


 15. Amningskuporna fästs på insidan av bh:n med självhäftande tejp, och limmet i denna tejp har visat sig kunna bilda små klumpar och lossna.


 16. I sådana knutar behålls märgen i knuthalsen och därigenom minskar också risken för att den övre delen av knutskallen skall lossna och ramla bort.


 17. När de öppna strängarna är fästa på D-branet kan de inte lämna det, strängarna kan förflytta sig längs branets dimensioner men inte lossna från det.


 18. 38 000 Volkswagen-bilar återkallas efter att man upptäckt att bromspedalen kan lossna vid en kraftig inbromsning, rapporterar norska tidningen Dagbladet.


 19. Detta borde betyda att skinnet redan börjat mjukna och flagna, vilket stöds av det faktum att flygfjädrarna hos vissa exemplar hade börjat lossna när de bäddades in i sedimenten.


 20. Leicester öppnade bäst och var också närmast att få målskyttet att lossna när Jamie Vardy fick ett jätteläge från nära håll precis innan halvtid, men Citymålvakten Zack Steffen styrde bollen i stolpen.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ loss lotta ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet lossna som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "lossna" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "lossna" i ett större sammanhang.