Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till lankesisk

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet lankesisk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet lankesisk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "lankesisk".

Lankesisk i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet lankesisk.


  1. En rörbomb har desarmerats i närheten av flygplatsen i Colombo, meddelar lankesisk polis.


  2. De räddades av lankesisk kustbevakning för fem månader sedan när de hittades i en drivande båt.


  3. 24 personer har gripits misstänkta för sprängningarna, enligt New York Times som hänvisar till lankesisk polis.


  4. Det var efter ett tips som lankesisk polis och militär slog till mot ett hus i närheten av staden Kalmunai, på Sri Lankas östkust.


  5. Under torsdagen hade lankesisk polis förhört ytterligare 16 personer, vilket gör att minst 76 personer har fängslats efter dåden, enligt TT.


  6. En skottlossning utbröt på fredagen mellan lankesisk polis och en grupp män under en sökinsats i östra delen av landet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ langare lans ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet lankesisk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "lankesisk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "lankesisk" i ett större sammanhang.