Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till keramik

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet keramik, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet keramik i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "keramik".

Keramik i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet keramik.


  1. * Sand behövs för att göra betong, keramik, datorchip, glas, plast, slipmedel, färg osv.


  2. Någonting som är speciellt för ön är den svarta keramik som görs, och som man bara kan köpa här.


  3. Vid en ombyggnad av en historisk byggnad i stadskärnan, har man under huset hittat stenplattor av vulkanisk basalt och keramik som kan dateras till tiden före spanjorernas styre.

Synonymer till keramik

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet keramik följande synonymer: bränd lera.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ keps kex ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet keramik som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "keramik" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "keramik" i ett större sammanhang.