Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till keps

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet keps, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet keps i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "keps". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet keps kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är kepsar. Om du klickar på den böjning av ordet keps som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Keps i en mening

Keps är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till keps.


  1. Blöt keps eller sjal på huvudet.


  2. På huvudet bar hon en keps med logotypen FN:s flyktingorgan UNHCR.


  3. • Använd löst sittande kläder i naturmaterial och hatt eller keps i solen.


  4. I keps och gerillauniform har Pasjinjan klivit fram som landets nye ledare.


  5. Brenda Horton från New York har både keps och t-shirt med trycket ”Trump 2020”.

Kepsar i en mening

Kepsar är en böjningsform av ordet keps, här nedan hittar du exempelmeningar till kepsar.


  1. Förbudet ska inte gälla huvudbonader så som luvor och kepsar, enligt Røe Isaksen.


  2. Där säljs det kepsar med olika versioner av Trumps slogan och ett par utklädda till uncle Sam och Frihetsgudinnan delar ut godishamburgare.

Synonymer till keps

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet keps följande synonymer: skärmössa, kepa och skärmmössa.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kenyanska keramik ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet keps som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "keps" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "keps" i ett större sammanhang.