Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till Kentucky

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet Kentucky, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet Kentucky i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "Kentucky".

Kentucky i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet Kentucky.


 1. 2010 började planerna på jättearken i Kentucky formuleras.


 2. Men i juni förbjöds ”no-knock-warrants” i Louisville i Kentucky.


 3. På Mitch McConnells hus i Louisville, Kentucky, löd budskapet: ”Var  är mina pengar?


 4. Sju personer har skjutits under pågående demonstrationer i Louisville, Kentucky i USA.


 5. Världens längsta grotta är Mammoth Cave i Kentucky i USA med närapå 600 km långa gångar.


 6. Senatsledaren, republikanen Mitch McConnell från Kentucky, fick som väntat fortsatt stöd.


 7. I Kentucky tog sig exempelvis tre poliser i mars in i en svart kvinnas hem och sköt henne.


 8. Två 15-åringar, en flicka och en pojke, har skjutits ihjäl på en gymnasieskola i Kentucky i USA.


 9. Liknande anti-abortlagar har godkänts av guvernörer i delstater som Kentucky, Ohio, Georgia och Alabama.


 10. Det är bland annat arméförband från Fort Campbell och Fort Knox i delstaten Kentucky samt Fort Riely i Kansas.


 11. Två personer har dödats och flera skadats i skottlossning i en butik i Jeffersontown i Kentucky, rapporterar CNN.


 12. I Kentucky i USA har kreationiströrelsen, som kämpar mot evolutionsteorin, byggt en kopia av Noas ark, så som den beskrivs i bibeln.


 13. En liknande lag har tidigare röstats igenom i Kentucky, Mississippi och Ohio och  Idaho 2018, och har varit på förslag i flera andra stater.


 14. En polischef i Louisville i delstaten Kentucky har sparkats efter att en svart man skjutits till döds av polis under en demonstration i staden.


 15. En av republikanernas mest kända senatorer, Rand Paul från Kentucky, twittrade om att flugan var ett sätt att övervaka vicepresidentkandidaten.


 16. En beväpnad gärningsman öppnade eld mot elever på en gymnasieskolan Marshall County High School i sydvästra Kentucky i USA, rapporterar CBS News.


 17. 2 juni: En polischef i Louisville i delstaten Kentucky sparkas efter att en svart man skjutits till döds av polis under en demonstration i staden.


 18. Fler än 120 personer greps i Louisville i Kentucky under demonstrationerna mot att ingen polis åtalas för att ha skjutit den svarta kvinnan Breonna Taylor.


 19. 13 mars 2020: 26-åriga akutsjukvårdaren Breonna Taylor skjuts ihjäl i tumultet efter att tre poliser slår in dörren till hennes lägenhet i Louisville i Kentucky.


 20. Faktum är att ingen av poliserna åtalas för något som har med Breonna Taylor att göra överhuvudtaget, säger Fouad Youcefi, SVT:s reporter på plats i Kentucky, i SVT Morgonstudion.


 21. Kelly Craft kommer från Kentucky och klev fram som en utmanare på posten sedan den republikanske majoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell, rekommenderat henne tidigare i veckan.


 22. I år har Ohio, Kentucky, Georgia och Mississippi röstat igenom lagar som förbjuder abort efter sex veckor så tidigt känner många kvinnor inte ens till sin graviditet, skriver The Guardian.


 23. Sedan tidigare har Georgia, Kentucky, Louisiana som inte skulle ha röstat förrän senare i vår meddelat att de skjuter upp sina primärval på grund av smittorisken, rapporterar bland andra tidningen The New York Times.


 24. Polisen i Louisville, Kentucky, får inte längre genomföra husrannsakningar utan att först ha knackat på.Detta efter att protester uppstått mot att 26-åriga Breonna Taylor sköts till döds av polis under en husrannsakan.


 25. Den här kommissionen upprättades för att försöka hitta belägg för den lögn som president Trump fört fram och som inte har någon grund, säger demokraten Alison Lundergan Grimes, delstatsminister i Kentucky, till Reuters.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ Kenta Kenya ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet Kentucky som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "Kentucky" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "Kentucky" i ett större sammanhang.