Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till kemvapen

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet kemvapen, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet kemvapen i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "kemvapen".

Kemvapen i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet kemvapen.


 1. Samtidigt förnekar Turkiet att kemvapen har använts.


 2. Vita huset: ”Assad planerar ny attack med kemvapen i Syrien”.


 3. Inom fem år ska USA och Ryssland ha förstört alla sina kemvapen.


 4. USA ser nya tecken på att den syriska regeringen använder sig av kemvapen.


 5. Den syriska regeringen nekar till anklagelserna om att den använt kemvapen.


 6. Nu måste man se till att det här blir ett stopp på användningen av kemvapen.


 7. Men Rami Abdulrahman vid SOHR säger att han inte kan bekräfta om kemvapen använts.


 8. Vi kan inte tillåta att användningen av kemvapen normaliseras, sa hon i uttalandet.


 9. ”Regeringsstyrkor har fortsatt använda kemvapen mot civila i oppositionskontrollerade områden.


 10. Turkiet anklagas för att ha använt kemvapen mot kurderna under sin offensiv in i nordöstra Syrien.


 11. Anfallet mot Syrien var misslyckat och har knappast förhindrat användning av kemvapen på lång sikt.


 12. Uppgifterna om kemvapen i Ghouta är svåra att bedöma, enligt tidigare FN-inspektören Åke Sellström.


 13. Konventionen mot kemiska vapen (1997) innebär ett totalförbud mot kemvapen och regelbundna inspektioner.


 14. USA, Frankrike och Storbritannien menar att det på de tre målen bedrevs verksamhet kopplat till kemvapen.


 15. Syrien och Ryssland nekar samstämmigt till att några attacker med kemvapen förekommit från Assadregimens håll.


 16. Orsaken bakom attacken mot anläggningarna var att avskräcka från användning av kemvapen, enligt USA:s president.


 17. Diktaturen Nordkorea har tidigare anklagats av FN-övervakare för att ha hjälpt den syriska regimen med kemvapen.


 18. Syftet är att identifiera och sanktionera de som bryter mot de internationella konventionen om förbud mot kemvapen.


 19. Wallström beklagar att FN:s säkerhetsråd inte har kunnat enats om hur användningen av kemvapen i Syrien ska stoppas.


 20. Det säger USA, när ett tjugotal länder samlades i Paris för att sätta igång ett nytt samarbete mot bruket av kemvapen.


 21. Enligt de tre länder som anföll Syrien var det en lyckad operation och Syriens lager av kemvapen är nu nästintill ödelagt.


 22. ”Om Assad genomför ännu ett massmord med kemvapen kommer han och hans militär att få betala ett högt pris”, fortsätter han.


 23. Och Ryssland, som kritiserat rapporten, har hävdat att syriska flygplan bombade en byggnad där rebeller förvarade kemvapen.


 24. Syrien nekar till anklagelserna och Ryssland hävdar att syriska flygplan bombade en byggnad där IS-rebeller förvarade kemvapen.


 25. De säger att det är viktigt att användandet av kemvapen inte går obemärkt förbi och att de kommer fortsätta sitt nära samarbete.


 26. OPCW, ett internationellt organ för kontroll av kemvapen, gick i torsdags ut med resultaten av sin analys av det använda giftet.


 27. USA-presidenten sade att attacken är ett direkt resultat av att Ryssland misslyckats med att stoppa Syriens användning av kemvapen.


 28. I första hand för att pressa president al-Assad att inse det växande priset för att bryta mot normer mot kemvapen i krig, säger hon.


 29. Många hjälp- och biståndsorgansationer hävdar att Assadregimens styrkor använt kemvapen mot Douma, och har krävt att rapporterna utreds.


 30. Han tillade att robotangreppet har satt stopp för fortsatt produktion av kemvapen i Syrien och att åtgärden var folkrättsligt berättigad.


 31. Laboratoriet i Spiez är en schweizisk institution som jobbar med populationens skydd mot hot från kärnvapen, biologiska vapen och kemvapen.


 32. USA:s försvarsminister James Mattis har tidigare sagt att bedömningen av underrättelserapporter kring frågan om kemvapen fortfarande pågår.


 33. Frankrike har tidigare gått ut med att man funnit bevis på att kemvapen använts på platsen i Douma i en offentliggjord underrättelserapport.


 34. Den turkiska försvarsministern Hulusi Akar säger att det är ett välkänt faktum att det inte finns några kemvapen i den turkiska arméns arsenal.


 35. Alliansen i väst anklagar Syrien för att ha använt kemvapen mot landets befolkning, något som både Syrien och dess allierade, Ryssland, förnekar.


 36. Anfallen riktades bland annat mot forskningsanläggningar för kemvapen i Barzeh-området där de orsakade materiella skador, enligt statstelevisionen.


 37. Theresa May underströk att attacken följer ett mönster av hänsynslöshet och brott mot internationella regler mot spridning och användande av kemvapen.


 38. Anfallet mot Syrien skedde efter regimens misstänkta användning av kemvapen i Douma, utanför Damaskus, för en vecka sedan, där minst 60 människor dödades.


 39. Nato har upprepade gånger fördömt Syriens användning av kemvapen och ser den som ett tydligt brott mot internationella överenskommelser, enligt uttalandet.


 40. Rysslands försvarsdepartement anklagade rebeller för att förbereda en ”provokation med giftiga substanser”, i syfte att anklaga regimen för att använda kemvapen.


 41. Att trots detta hota med bombningar innebär ingen direkt motsättning så länge det hela bara handlar om kemvapen, säger experten Sam Heller vid tankesmedjan Crisis Group.


 42. En sajt har lanserats där stater, företag och privatpersoner som bidrar till spridning av kemvapen ska hängas ut med namn och vilka sanktioner olika stater har tagit mot dem.


 43. Trump kräver att de syriska styrkorna släpper in andra länder i det drabbade området för att kunna bistå med medicinsk vård samt kontrollera om kemvapen faktiskt har använts.


 44. Samtidigt tillade ministern i sitt framträdande att det kan komma att bli aktuellt med ytterligare anfall i framtiden, om inte den syriska regimen upphör att använda kemvapen.


 45. OPCW uppger att man har gjort en preliminär analys av rapporterna från Douma, och nu ska fortsätta samla in information för att slå fast huruvida kemvapen har använts eller ej.


 46. Under tisdagen nådde även organisationen för förbud mot kemvapen, OPCW, Douma för att undersöka rapporterna om en kemvapenattack i området, skriver båda nyhetsbyråerna AP och Reuters.


 47. Många hjälp- och biståndsorgansationer hävdar att Assadregimens styrkor använt kemvapen i en attack mot rebellfästet Douma i östra Ghouta i lördags, och kräver nu att rapporterna utreds.


 48. Under tisdagen kom det uppgifter om att den ryska militären hittat ett lager av syriska rebellers kemvapen i staden Douma, som drabbades av den påstådda kemvapenattacken för tio dagar sedan.


 49. Frankrikes utrikesminister Jean-Yves Le Drian har kallat rapporterna om kemvapen ”mycket oroande” och menar att bombningarna av Douma utgör en ”djup kränkning av internationell humanitär rätt”.


 50. Den ryska nyhetsbyrån Interfax citerar i sin tur försvarsdepartementet i Moskva om att det var rebeller i Douma som låg bakom att kemvapen spreds men att Storbritannien också har en roll i detta.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kemiskt vapen kenyansk ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet kemvapen som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "kemvapen" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "kemvapen" i ett större sammanhang.