Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till hammare

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet hammare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet hammare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "hammare". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet hammare kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är hammaren och hamrar. Om du klickar på den böjning av ordet hammare som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Hammare i en mening

Hammare är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till hammare.


 1. Sågar, hammare och spikar.


 2. Stadsvapnet visar Tors hammare, Mjölner.


 3. Ett antikt klockspel med tillhörande hammare.


 4. En man beväpnad med hammare har skadat 20 barn på en skola i Peking.


 5. I början var underjordiska delarna mödosamt uthuggna med hammare och mejsel.


 6. Mindre vanliga tillhyggen var vedträn, ölkrus, yxor, hammare eller möblemang.


 7. Med knivar, hammare och andra tillhyggen slaktade man 292 krokodiler som hämnd.


 8. Enligt åtalet hade mannen slagit henne i huvudet ett flertal gånger med en hammare.


 9. Faktiskt var det ingen av oss som visste hur man skulle använda en hammare eller en såg.


 10. Vid masugnshuset låg ett stenhammarhus med en vattendriven hammare för att krossa malmen.


 11. På en så kallad slagklocka i tornur och i klockspel sker anslaget utifrån eller inifrån med en hammare.


 12. Det skrek i virket, då det första huset trycktes ihop som när man slår en hammare i en tom ansjovisburk.


 13. Det har bankats på dörrar och damer har blivit slagna i huvudet med hammare, bara för att de är muslimer.


 14. Han slog sin sambo i huvudet med en hammare och tände eld på lägenheten sedan tog han själv kontakt med polisen.


 15. Därefter kunde polisen beslagta olika former av tillhyggen, som basebollträ, järnrör och hammare, som användes vid bråket.


 16. Låt oss tala klarspråk: Hillary Clintons stab förstörde hennes mobila enheter med hammare i utrikesdepartementets källare.


 17. Tumso Abdurachmanov, känd regimkritisk bloggare, attackerades av en man med hammare i sin lägenhet i Gävle i februari 2020.


 18. Jag sa till dig för ett år sedan att man lika gärna kan åka med en hammare till Mount Rushmore nu och knacka ut hans ansikte.


 19. När han upptäckte att dörrarna var låsta tog han en hammare, bröt sig in genom källardörren och attackerade kvinnorna i huset.


 20. Det innebar att de brutna bergsstyckena knackades sönder med släggor eller hammare så att man fick fram så rena malmstycken som möjligt.


 21. Som en tumregel kan sägas att ju bättre oljeskiffer, desto mera chokladbrun färg och desto träigare ljud när berget slås med en hammare.


 22. När Albert senare sträckte sig efter råttan för att röra den så skapade Watson och Rayner ett högt ljud genom att slå med en hammare på ett metallrör.


 23. En 34-årig man i delstaten New York i USA har gipits misstänkt för att ha slagit ihjäl sin mamma, sin syster och ytterligare en kvinna med en hammare.


 24. King Dedede agerar då och då som en spelbar person, när han bär Kirby på sin rygg för att hjälpa honom förbi särskilda områden i spelet med sin hammare.


 25. De har enligt domen misshandlats med flera tillhyggen, bland annat järnrör, hammare och kniv, innan mannen från Jönköping gått till attack med ett basebollträ.


 26. Enligt Wendelboe gick det mesta av järnet fram till år 1723 till granater och kulor, endast en mindre del av det gråa tackjärnet gick vidare till bearbetning med hammare.


 27. Dess stora klocka göts 1497 av Simone Campanato och den slås varje hel timme av två rörliga bronsstatyer med hammare (2,6 meter höga), som kallas "Due Mori" (De två morerna).

Hammaren i en mening

Hammaren är en böjningsform av ordet hammare, här nedan hittar du exempelmeningar till hammaren.


 1. Till exempel har Portugals kommunistparti, PCP, fortfarande hammaren och skäran i sin partisymbol.


 2. På 1760-talet brann till exempel det dyrbara hammarverket och den nedre hammaren stod nyrest år 1766.


 3. 2011 höjde skådespelaren Chris Hemsworth hammaren Mjölner mot det mullrande himlavalvet för första gången och sedan dess har han för många varit synonym med rollen som Tor.

Hamrar i en mening

Hamrar är en böjningsform av ordet hammare, här nedan hittar du exempelmeningar till hamrar.


 1. Under tiden hittar Derek Jacks slägga och hamrar sönder betongen i källaren.


 2. Den placerar stora bitar föda som ekollon eller hickorynötter i skrevor i trädstammar, och hamrar sedan dem öppna med sin starka näbb.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ hammarband hammarsmedja ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet hammare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "hammare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "hammare" i ett större sammanhang.