Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till främlingsfientlighet

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet främlingsfientlighet, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet främlingsfientlighet i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "främlingsfientlighet". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet främlingsfientlighet kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är främlingsfientligheten. Om du klickar på den böjning av ordet främlingsfientlighet som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Främlingsfientlighet i en mening

Främlingsfientlighet är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till främlingsfientlighet.


 1. Efter brexit: Svenskar vittnar om främlingsfientlighet.


 2. De skapar misstro och rädsla, göder främlingsfientlighet, rasism och intolerans, säger hon.


 3. Genom sådana här attacker ökar muslimhat och främlingsfientlighet mot olika invandrargrupper.


 4. FN-chefen António Guterres säger att ”rasism, främlingsfientlighet, antisemitism och islamofobi förgiftar våra samhällen”.


 5. Det turkiska utrikesdepartementet har tidigare varnat för att Macrons uttalanden riskerar att leda till ökad främlingsfientlighet.


 6. Har försökt tona ned partiets främlingsfientlighet efter att ha tagit över från sin pappa Jean-Marie, som hon dessutom kastat ut ur partiet.


 7. Hon har dock försökt tona ner partiets främlingsfientlighet efter att ha tagit över från sin pappa Jean-Marie, som hon dessutom kastat ut ur partiet.


 8. SVT:s utsända har träffat människor som slutit upp för att protestera mot främlingsfientlighet, men också AFD-anhängare som är oroliga för landets framtid.


 9. Att Navalnyj tidigare tillhörde nationalistfalangen är ett faktum, men främlingsfientlighet är också utbrett i Ryssland och många blir inte särskilt stötta.


 10. I talet som hölls på Uppsala universitet tog statsministern bland annat upp det som hotar EU i dag.  Han nämnde populism, främlingsfientlighet och att Storbritannien är på väg att lämna EU.

Främlingsfientligheten i en mening

Främlingsfientligheten är en böjningsform av ordet främlingsfientlighet, här nedan hittar du exempelmeningar till främlingsfientligheten.


 1. Trump blir exponent för den här främlingsfientligheten, säger Dag Blanck.

Synonymer till främlingsfientlighet

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet främlingsfientlighet följande synonymer: rasism, xenofobi och främlingsskräck.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ främlingsfientlig främmande ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet främlingsfientlighet som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "främlingsfientlighet" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "främlingsfientlighet" i ett större sammanhang.