Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till fotogenlampa

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet fotogenlampa, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet fotogenlampa i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "fotogenlampa". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet fotogenlampa kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är fotogenlampan. Om du klickar på den böjning av ordet fotogenlampa som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Fotogenlampa i en mening

Fotogenlampa är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till fotogenlampa.


  1. Hela bruket brann återigen ner den 23 november 1889 på grund av en fotogenlampa.


  2. Bredskärssund övre byggdes som ett trähus med en fotogenlampa på ena hörnet, med spegel för sideralsken.


  3. Branden orsakades av en fotogenlampa vars flammor antände en korg med pappersrester från en skärmaskin och orsakade en explosion.


  4. Bredskärssund övre blev då en fyrbyggnad av trä med vaktrum samt en fyrapparat bestående av en fotogenlampa med parabolisk reflektor.

Fotogenlampan i en mening

Fotogenlampan är en böjningsform av ordet fotogenlampa, här nedan hittar du exempelmeningar till fotogenlampan.


  1. År 1866 kom Wilanderlampan (en oljetrycklampa) i bruk och 1895 började fotogenlampan användas som gatubelysning.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ fotogenkök fotogenlampor ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet fotogenlampa som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "fotogenlampa" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "fotogenlampa" i ett större sammanhang.