Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till fejd

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet fejd, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet fejd i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "fejd". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet fejd kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är fejden och fejder. Om du klickar på den böjning av ordet fejd som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Fejd i en mening

Fejd är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till fejd.


 1. Parets fejd växte efter att Trump tillträtt.


 2. Han har även legat i fejd med två av sina hälsoministrar, säger Tigran Feiler.


 3. En bitter fejd utbröt dem emellan och flera av Rhys andra söner blev inblandade.


 4. Där blev han inblandad i en högröstad offentlig fejd med Henry Wadsworth Longfellow.


 5. Ludvig VII och Henrik II av England låg dock i fejd, vilket omöjliggjorde ett nytt korståg.


 6. Den vackre Örneclou kallades han av dessa unga flickor, som hade kunnat råka i dödlig fejd om en dans med honom.


 7. Han hade i slutet av sitt liv svårt att kontrollera sina söner, särskilt Maelgwn och Gruffydd, som låg i fejd med varandra.


 8. Hon låg ständigt i fejd med myndigheterna när det gällde att försvara sin rätt att som kvinna utöva sitt yrke och göra karriär.


 9. Delstatens polismyndighet säger att bakgrunden till dådet, som inträffade tidigt på söndagsmorgonen, är en fejd mellan olika personer.


 10. Rivaliteten med Leeds, även kallat "Rosornas krig", bottnar i en historisk fejd på 1400-talet mellan distrikten Yorkshire och Lancashire.


 11. Hennes äktenskap med Skottlands kung Jakob IV var ämnat att skapa fred mellan de två länderna Skottland och England som länge legat i fejd.


 12. President Donald Trump har vid upprepade tillfällen hamnat i fejd med den amerikanska pressen, flera gånger med just CNN och reportern Jim Acosta.


 13. Den amerikanska Netflix-dokumentären ”Tiger king” kretsar kring den excentriske djurparksägaren Joe Exotic och hans mångåriga fejd med djurrättsaktivisten Carole Baskin.

Fejden i en mening

Fejden är en böjningsform av ordet fejd, här nedan hittar du exempelmeningar till fejden.


 1. Under fejden försvarade Vladimir sin rätt till tronen och regerade sedan åren 980–1015.


 2. DeChambeaus tränare Mike Schy säger till The Irish Times att DeChambeau vill avsluta fejden med Koepka.


 3. År 1097 hölls ett rådslag i Ljobetj för att avbryta fejden och ena furstarna till försvar mot polovtserna.


 4. Ett fotografi av Márquez med en blåtira publicerades 2007, vilket åter väckte allmänhetens intresse för fejden.


 5. Familjerna Lambertazzi och Geremei i Bologna står på var sin sida när det gäller fejden mellan de påvetrogna guelferna och de kejsartrogna Ghibellinerna.


 6. Den påbörjade inre fejden berörde inte själva storfurstendömet, men efter Jaropolk II Vladimirovitjs död år 1139 blev näste Monomach, Vjatjeslav Vladimirovitj, fördriven från Kiev av Vsevolod Olgovitj från Tjernigov.

Fejder i en mening

Fejder är en böjningsform av ordet fejd, här nedan hittar du exempelmeningar till fejder.


 1. Efter Vladimirs död utbröt nya inbördes fejder i Rus.


 2. Utöver dess inhemska fejder härjas Columbia av rumtidshål.


 3. Om en personlig motståndare valde en sida, valde man den andra för att legitimera fortsatta fejder.


 4. Sveriges största fornborg på Halleberg vid Vänersborg var tillflyktsort för lokalbefolkningen även under 1600-talets fejder.


 5. Latimers gren av släkten Neville var huvudlinjen som hade rätt till titeln earl av Warwick, vilket ledde till fejder i släkten och syskonrivalitet.

Synonymer till fejd

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet fejd följande synonymer: bråk, strid, tvist och osämja.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ fegt fejk ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet fejd som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "fejd" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "fejd" i ett större sammanhang.