Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till epidemiolog

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet epidemiolog, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet epidemiolog i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "epidemiolog". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet epidemiolog kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är epidemiologen och epidemiologer. Om du klickar på den böjning av ordet epidemiolog som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Epidemiolog i en mening

Epidemiolog är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till epidemiolog.


 1. Neil Ferguson, epidemiolog i Storbritannien, har varit med och tagit fram landets strikta karantänsregler.


 2. Enligt Jhumka Gupta, epidemiolog vid George Mason University i Virginia, USA, är det omfattningen som är det nya.


 3. Anledningen är både bristfällig sjukvård i konfliktzoner och ökad skepsis mot vacciner, säger Hélène Englund, epidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.


 4. 2020 hade vi fram till slutet av juni 31 inrapporterade fall, i år ligger den siffran på 62, säger Folkhälsomyndighetens utredande epidemiolog Marika Hjertqvist.


 5. Dels handlar det om ovilja att vaccinera sig och grupper som aldrig har fått vaccin som blir smittade, säger Hélène Englund, epidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.


 6. Indonesien kan bli epicentrum för pandemin, men den är redan dess epicentrum i Asien, säger Dicky Budiman, indonesisk epidemiolog vid Griffithuniversitet i Australien, enligt TT.


 7. Enligt Anders Tegnell, epidemiolog och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, innebär nyheten om de franska fallen ingen förändring av grundscenariot sett ur ett svenskt perspektiv.


 8. Därför vill vi uppmana alla som har HUSK-produkter hemma att kontrollera om det är någon av de produkter som omfattas, säger epidemiolog Luise Müller vid Statens Serum Institut (SSI) i ett uttalande.

Epidemiologen i en mening

Epidemiologen är en böjningsform av ordet epidemiolog, här nedan hittar du exempelmeningar till epidemiologen.


 1. , säger epidemiologen Emma Frans.


 2. Men andra öppnar av ekonomiska skäl, menar epidemiologen Karin Modig:.


 3. Men det betyder inte att vacciner är ineffektiva, menar epidemiologen Emma Frans.


 4. Har man otur kan man drabbas av blodförgiftning, säger epidemiologen Margareta Löfdahl.


 5. FN brukar bistå 100 miljoner människor med mat nu släpps de inte in, säger epidemiologen Anna Mia Ekström.


 6. Den franske epidemiologen Roland Piarroux har sagt att omfattningen av kolerautbrottet på Haiti saknar motstycke i modern tid.


 7. SOS verksamhet bygger på den amerikanske epidemiologen Gary Slutkins idé om våld som ett folkhälsoproblem som går att förebygga.


 8. Om man säger att man inte kan använda ord som ”transsexuell” och ”mångfald” så är det ett tydligt klargörande att man inte ska uppmärksamma sådana frågor, säger epidemiologen Sandro Galea vid universitetet i Boston.

Epidemiologer i en mening

Epidemiologer är en böjningsform av ordet epidemiolog, här nedan hittar du exempelmeningar till epidemiologer.


 1. Men det blir allt mer tydligt att det är de fattigaste grupperna i samhället som drabbas hårdast av virus-utbrottet, varnar Michael Marmot, en av världens främsta epidemiologer.


 2. Det tyska beslutet grundar sig enligt Dagens Nyheter på att smittskyddsinstitutet RKI och en rad framstående epidemiologer i landet uppmanat allmänheten att täcka näsa och mun, även om de inte känner några symptom.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ epidemi epidemiologi ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet epidemiolog som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "epidemiolog" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "epidemiolog" i ett större sammanhang.