Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till Dakar

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet Dakar, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet Dakar i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "Dakar".

Dakar i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet Dakar.


  1. Två dagar tidigare hade även en israelisk ubåt, INS Dakar, gått samma öde till mötes i Medelhavet.


  2. Bara några timmar efter att båten lämnat hamn cirka tio mil söder om huvudstaden Dakar på väg mot Kanarieöarna började den brinna.


  3. Den tillfångatagne fördes den 20 maj på ett El Al-plan från Argentina och efter en mellanlandning i Dakar anlände man tidigt på morgonen den 22 maj i Israel.


  4. Tidskriften Présence Africaine, vars första nummer kom ut 1947 i Paris och Dakar, blev en viktig kugge i rörelsens maskineri, och många av rörelsens ideologer skrev om afrikansk kultur i tidskriften.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ Dahlström Dalarna ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet Dakar som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "Dakar" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "Dakar" i ett större sammanhang.