Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till botanist

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet botanist, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet botanist i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "botanist". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet botanist kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är botanisten och botanister. Om du klickar på den böjning av ordet botanist som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Botanist i en mening

Botanist är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till botanist.


 1. Han var en god botanist och tog barnen med sig i skog och mark för att undervisa dem om flora och fauna.


 2. Heinrich Wilhelm Schott, född 7 januari 1794 i Brünn, idag Brno, död 5 mars 1865 i Schönbrunn, var en österrikisk botanist.


 3. Otto Alfred Alcenius, född 24 augusti 1838 i Kronoby, död 20 januari 1913 i Helsingfors, var en finländsk botanist och numismatiker.

Botanisten i en mening

Botanisten är en böjningsform av ordet botanist, här nedan hittar du exempelmeningar till botanisten.


 1. År 1949 publicerade den brittiske botanisten E.


 2. Hans mentor var botanisten Gunnar Backman, rektor vid Frösö trivialskola.


 3. Till engelskan kom ordet 1754 när botanisten Philip Miller skrev om släktet i sitt verk Gardener’s Dictionary.


 4. Dess vetenskapliga artepitet har den tilldelats för att hedra den franske botanisten Jean Baptiste Leschenault de la Tour.


 5. Den 11 januari 1844 nämnde Darwin sina teorier för botanisten Joseph Dalton Hooker, och skrev med melodramatisk humor "det är som att bekänna ett mord".


 6. På 1920-talet upprättade botanisten Rutger Sernander en numrerad lista över Djurgårdens ekar med en omkrets av minst fem meter (mätt 1,5 meter över marken).


 7. År 1741 publicerades verket Herbarium Amboinense av den tyske botanisten Georg Eberhard Rumphius, vilket var den mest exakta och detaljerade redogörelsen av frukten under det århundradet.


 8. Den amerikanske botanisten Asa Gray visade liknande intressen, och den 5 september 1857 skickade Darwin ett detaljerat utkast av sina idéer, däribland en sammanfattning av Natural Selection, till Gray.


 9. När botanisten Rolf Nordhagen ansåg sig kunna visa att relativt stora delar av den norska Ishavs- och Atlantkusten varit isfria under den senaste istiden passade detta utomordentligt ihop med Wiklunds tankar.

Botanister i en mening

Botanister är en böjningsform av ordet botanist, här nedan hittar du exempelmeningar till botanister.


 1. Med smärre avbrott har denna undervisning pågått sedan dess, och institutionens botanister har bedrivit forskning inom dendrologi, taxonomi, allmän växtgeografi och tillämpad botanik.


 2. Læstadius menade att många botanister var alldeles för glada i att beskriva nya arter för att själva få berömmelse, trots att många av dessa arter i själva verket var varieteter, uppkomna genom miljöns påverkan.

Synonymer till botanist

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet botanist följande synonymer: botaniker.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ botanisk botemedel ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet botanist som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "botanist" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "botanist" i ett större sammanhang.