Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till Astana

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet Astana, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet Astana i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "Astana".

Astana i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet Astana.


  1. Hittills har varken fredssamtalen i Astana eller FN:s fredsprocess varit speciellt framgångsrika.


  2. Det säger Aleksander Lavrentjev som är Rysslands sändebud till fredsförhandlingarna i Kazakstans huvudstad Astana.


  3. Kasym-Zjomart Tokajev inledde sitt presidentskap med att lansera ett förslag om att byta namn på landets huvudstad Astana till Nursultan, efter den förre presidenten.


  4. Utrikesministrarna för Turkiet, Ryssland och Iran har mötts i Kazakstans huvudstad Astana på fredagen för att förbereda ett toppmöte om Syrienkrisen i Istanbul i april.


  5. Kazakstans parlament har röstat ja till att byta namn på huvudstaden Astana och uppkalla den efter landets mångårige president Nursultan Nazarbajev, som oväntat avgick på tisdagen efter nästan 30 år vid makten.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ Asmara Astrid ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet Astana som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "Astana" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "Astana" i ett större sammanhang.