Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till årsmöte

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet årsmöte, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet årsmöte i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "årsmöte". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet årsmöte kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är årsmöten och årsmötet. Om du klickar på den böjning av ordet årsmöte som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Årsmöte i en mening

Årsmöte är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till årsmöte.


 1. Brynäs har sitt årsmöte om en vecka, 22 juni.


 2. Motionen röstades igenom på klubbens årsmöte på tisdagen.


 3. Fullvärdiga medlemmar blir de först när de väljs in på ett extrainsatt årsmöte.


 4. Vid klubbens årsmöte den 12 mars 2019 meddelades att klubben kommer starta damseniorlag i fotboll.


 5. Men för Trump, som har talat på NRA:s årsmöte tre år i rad, utgör vapenlobbyn en viktig väljarbas.


 6. Hon deltog nästan årligen i Stockholms barn- och ungdomsbiblioteks årsmöte eller något styrelsemöte.


 7. Det var vid sitt tal under NRA:s årsmöte som Trump tog upp terroristattacken i Paris år 2015, där 130 personer dog.


 8. WHO:s årsmöte sker mot bakgrund av USA:s hot att ställa in betalningarna permanent och möjligen lämna organisationen.


 9. Det är andra året i rad som Trump talar på den mäktiga vapenlobbyorganisationen National Rifle Associations årsmöte (NRA).


 10. Mitt under pågående årsmöte skrev styrelsen kontrakt med Johan Alcén, 33, som ny sportchef, han tar klivet direkt från isen.


 11. Men de kommer aldrig, aldrig vara belägrade så länge jag är er president, sade han till en jublande publik på NRA:s årsmöte.


 12. USA drar sig ur ännu ett internationellt avtal, meddelade president Donald Trump under den amerikanska vapenlobbyn NRA:s årsmöte i Indianapolis.


 13. Nationella andliga råd på nio personer, som väljs av ett årsmöte av delegater, är det organ som leder och organiserar bahá'í-verksamheten i ett land.


 14. Inför säsongen 2014 valdes Karl Jartun till ny ordförande på klubbens årsmöte den 6 mars 2014, och i juni kom Mats Gren att efterträda Håkan Mild som sportchef.


 15. USA:s president har fått äran att avsluta Världsekonomiskt forums årsmöte med ett tal som väntas bli ett försök att sälja in den så kallade ”America First”-politiken.


 16. För att få bort Palme ur Heimdals styrelse organiserade en grupp nationella studenter under ledning av journalisten Arvid Fredborg en kuppaktion vid föreningens årsmöte i december 1937.


 17. Den 26 november 2019 grundades ett damlag på nytt efter att Malmö FF haft ett extra insatt årsmöte, där medlemmarna röstade ja till att föreningen ska ha ett damlag igen, efter 12 års avsaknad.


 18. Hammarby IF hade sitt årsmöte under tisdagen där det röstades om en rad motioner bland annat om Anschutz Entertainment Groups (AEG) och Zlatan Ibrahimovics aktieinnehav i den allsvenska klubben.

Årsmöten i en mening

Årsmöten är en böjningsform av ordet årsmöte, här nedan hittar du exempelmeningar till årsmöten.


 1. IMFC sammanträder normalt två gånger per år i samband med IMF:s vår- och årsmöten, som vanligtvis hålls i Washington i april och oktober.

Årsmötet i en mening

Årsmötet är en böjningsform av ordet årsmöte, här nedan hittar du exempelmeningar till årsmötet.


 1. Han kom till Davos på förmiddagen och talade runt lunch inför årsmötet.


 2. På måndagens årsmötet meddelade Västerås SK bandy att man nu har ett överskott på 35 000 kronor.


 3. årsmötet röstade således motionen igenom och nu ska möjligheten att köpa ut AEG och Zlatan undersökas.


 4. Avtalet skrevs på igår under själva årsmötet, viket kan tyckas underligt att man går vidare med det just då, säger Kangas.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ årslön årsredovisning ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet årsmöte som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "årsmöte" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "årsmöte" i ett större sammanhang.