Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till albanska

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet albanska, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet albanska i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "albanska".

Albanska i en mening

Här nedanför hittar du exempelmeningar till ordet albanska.


 1. Männen tros ha kopplingar till den albanska maffian. .


 2. Zaev har däremot kommit överens med alla tre albanska partier.


 3. Socialistpartiet har egen majoritet i det albanska parlamentet.


 4. Under matchen käftade Arnautovic med Gjanni Alioski, som har albanska rötter.


 5. Svenska Lina Hurtig nätade när storklubben vann första kvalmötet med albanska Vllaznia, 2-0.


 6. Enligt albanska medier utreder nu polisen varifrån vapnen har kommit och varför svensken hade dem i sin väska.


 7. Xhaferis val att öppna parlamentet på albanska väckte starka reaktioner bland VMRO-DPMNE:s medlemmar i parlamentet.


 8. Demonstranterna anser att uppgörelsen, där socialdemokratiska SDSM kommit överens med tre albanska partier, kommer att hota den nationella enigheten.


 9. Även Juventus med svenskorna Lina Hurtig, Linda Sembrant och Amanda Nildén är klart för Champions League efter totalt 3-0 mot albanska Vllaznia Shkoder.


 10. En brännhet fråga i Makedonien är kravet från etniska albanska minoritetspartier, som stödjer Zajev, att albanska blir ett officiellt språk i hela landet.


 11. ”Vi vill ha ett europeiskt Albanien”, skanderade folkmassan, precis som människor gjorde vid protester mot den albanska kommunistregimen i början av 90-talet.


 12. Då vann det konservativa nationalistiska VMRO-DPMNE knappt över socialdemokratiska SDSM, men misslyckades med att bilda regering då deras tidigare albanska samarbetspartner tackat nej.


 13. Konflikten handlar dels om etniska motsättninger dels om det politiska dödläget i landet där Socialdemokraterna (SDSM) har majoritet med stöd från det huvudsakligen etniskt albanska partiet DUI.


 14. Han påstår att ordväxlingen var riktad mot de nordmakedoniska fansen men i mediarapporteringen framgår det att två spelare med albanska rötter, Egzon Bejtulai och Gjanni Alioski, kan ha varit föremål för ilskan.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ albansk albinism ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet albanska som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "albanska" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "albanska" i ett större sammanhang.