Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till albansk

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet albansk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet albansk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "albansk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet albansk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är albanske. Om du klickar på den böjning av ordet albansk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Albansk i en mening

Albansk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till albansk.


  1. Enligt albansk press greps mannen under måndagen.


  2. Enligt polisen skadades åtta personer, varav minst en etniskt albansk parlamentsledamot.


  3. Serbien erkänner inte Kosovo, vars befolkning till största delen är albansk, och det finns en historisk spänning med Nordmakedonien.

Albanske i en mening

Albanske är en böjningsform av ordet albansk, här nedan hittar du exempelmeningar till albanske.


  1. VMRO-DPMNE är nu i opposition och har inte accepterat valet av albanske Talat Xhaferi som parlamentets talman.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ alarmerande albanska ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet albansk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "albansk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "albansk" i ett större sammanhang.