Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till abstinens

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet abstinens, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet abstinens i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "abstinens". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet abstinens kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är abstinensen. Om du klickar på den böjning av ordet abstinens som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Abstinens i en mening

Abstinens är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till abstinens.


  1. Det är många som har haft abstinens efter att få fynda bland koppar och krukor på borden som ringlar sig längs Hoglands blomsterarrangemang.


  2. Enligt Valerij Perevoztjikov var Vysotskij dödsdömd i början av 1980, och skulle dö inom kort, antingen av en överdos narkotika eller av abstinens.

Abstinensen i en mening

Abstinensen är en böjningsform av ordet abstinens, här nedan hittar du exempelmeningar till abstinensen.


  1. Hur lång tid kan abstinensen sitta i?

Synonymer till abstinens

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet abstinens följande synonymer: sug, avhållsamhet, nykterhet och renlevnad.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ absorption abstinensfasen ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet abstinens som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "abstinens" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "abstinens" i ett större sammanhang.