Exempelmeningar.nu

Exempelmeningar till 100-tal

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet 100-tal, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet 100-tal i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "100-tal". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet 100-tal kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är 100-talet och 100-tals. Om du klickar på den böjning av ordet 100-tal som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

100-tal i en mening

100-tal är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar till 100-tal.


 1. Ytterligare ett 100-tal efterlysta medlemmar är på flykt.


 2. Ett 100-tal personer har gripits misstänkta för plundring.


 3. Plötsligt reste sig ett 100-tal demonstranter ur publiken och började ropa:.


 4. Minst elva personer har dött och ytterligare ett 100-tal människor har skadats i en tågolycka i Egypten.


 5. Ett 100-tal kvinnor från Latinamerika och Europa har räddats i ett stort tillslag mot en bordell i Mexico City.


 6. Att bara ett 100-tal har beviljats asyl betyder inte att människor inte flyr från en hopplös situation i Ukraina.


 7. Senast under nyårsafton omkom 32 människor i ett jordskred, och i december omkom ett 100-tal personer i en tsunami i Indiska oceanen.


 8. Artavia var en av ett 100-tal butiksbiträden som demonstrerande för bättre arbetsvillkor utanför H&M:s största butik på Manhattan i juni.


 9. Ett 100-tal personer skadades under kvällen när demonstranter drabbade samman med polis på gatorna i Barcelona och i närliggande orter i Spanien.


 10. Över 300 personer, varav ett 100-tal utlänningar, har dömts till döden och många andra till livstidslånga fängelsestraff för att ha gått med i IS.


 11. Israeliska militärflygplan, helikoptrar och stridsvagnar har svarat med att attackera ett 100-tal mål i Gaza med koppling till Hamas och Islamiska Jihad.


 12. Insatsen pågår under hela helgen och ett 100-tal personer från polisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen med båtar, flyg och helikoptrar deltar, enligt Yle.


 13. Uppgifterna om hur många personer som begravts i rasmassorna går isär, men enligt den inhemska tidningen Philippine star kan det röra sig om så många som ett 100-tal.


 14. Det jag vet är att ett 100-tal röntgenundersökningar ställdes in eftersom de inte gick att genomföra när IT-systemet låg nere, men den akuta vården och vaccinationerna fungerade nästan som vanligt, säger Anna Pohjnanen.

100-talet i en mening

100-talet är en böjningsform av ordet 100-tal, här nedan hittar du exempelmeningar till 100-talet.


 1. Soranos från Efesos berättade på 100-talet e.Kr.


 2. Han levde på 100-talet och hans grav tros ligga vid berget Meron.


 3. Konfliten orsakar 100-talet civila dödsoffer per vecka, enligt IRC.

100-tals i en mening

100-tals är en böjningsform av ordet 100-tal, här nedan hittar du exempelmeningar till 100-tals.


 1. 100-tals hus i Gävle är fortfarande vattenfyllda på torsdagen.


 2. Fabrikerna, de svällande storstäderna och de 100-tals miljoner landsbygdsbor som alltjämt saknar fungerande el.


 3. 100-tals bilar ska enligt polisen ha samlats i Rättvik under lördagseftermiddagen för att tillsammans köra runt Siljan.


 4. De flesta av de 100-tals passagerarna på Millat-expressen, på väg från den stora kuststaden Karachi norrut i Pakistan, sov när olyckan inträffade vid 03.30-tiden på måndagen.

Föregående och nästa ord i databasen

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet 100-tal som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel meningar om hur ordet "100-tal" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "100-tal" i ett större sammanhang.